Szia, jó, hogy itt vagy!

Csikós Vera vagyok, sok éve (2010 óta) foglalkozom már természetes, házi kozmetikumokkal. Készítettem, forgalmaztam a saját házi kozmetikumomat, részt vettem házi kozmetikum készítés oktatásában is, és nem utolsó sorban használom ezeket napi szinten.

Volt több mélypont, amikor azt gondoltam, hogy elegem van a természetes kozmetikumokból- vagy legalábbis abból, ahogyan akkor ismertem őket. Páldául egy újszülöttel a kezemben, kialvatlanul nem csak ebből volt elegem akkoriban, de mindenesetre elhatároztam, hogy “ide a boltit”! Engem nem érdekel, nem akarok még egy feladatot a nyakamba, maszatot a konyhába, és egyébként is: hatékony kozmetikumokat akarok, amik mellett nem érzem úgy, hogy túl sok mindenről kell lemondanom a természetesség miatt.

Ekkor jöttem rá, hogy mi a baj a “mainstream” házi kozmetikumok táján.

Az addig általam ismert és használt házi készítésű kozmetikum receptek vagy végtelenül egyszerűek, és ezért nem hatékonyak, nem kényelmesek, és nem kellemesek. Vagy éppen az ellenkezője: nyolcmillió alapanyag kell hozzá, azokat tizennyolc fázisban, edényben és módszerrel kell kikeverni. Csicsás, drága, bonyolult, és nem biztos, hogy a hatékonysága miatt megéri.

Egy barátnőmmel beszélgettem szappanokról, erről-arról, és ott hangzott el, hogy “Vera, nem kellene veszni hagyni ezt a tudást, nem akarsz kezdeni vele valamit?” Akkor elhessegettem magamtól a gondolatot, nem akarok én megint visszaállni tanfolyamozni, nem szeretek tanítani, meg egyébként is. Pár nap múlva, Istentiszteleten ülve belém csapott a villám, megvolt egy könyv vázlata a fejemben, megvolt a koncepció, hazajöttem, és megírtam. (mire nem jó, ha az ember templomba jár?!)

Ez a könyv lett a Szimplán tiszta- hatékony és egyszerű házi kozmetikum receptek. Könyv a krémkészítésről, szappankészítésről, és a többi alap házi készítésű kozmetikumról. Erről szól ez az oldal.

A könyvvel kapcsolatos híreket itt tudod kérni: